Om Stand Up Paddle

I solskin, regn og pålandsvind, vi er på havet.


SUP (Stand Up Paddle) er en ældgammel sport, der oprindeligt har sine rødder på Hawaii. Som navnet antyder, står man op på et stort surfboard med en paddel, som bruges til både kontrol og fremdrift.

SUP er blevet ekstremt populært på ganske få år. Sandsynligvis fordi muligheden for at komme ud og padle, er gode mange steder i Danmark.
Da Aarhus er havneby, er det oplagt at dyrke SUP her. Overalt, hvor der er vand - på søer, i åer, på havet, i bølger og langs stranden ved kysten kan du søsætte dit SUP board, og padle af sted for at nyde natur, vejr og motion.
SUP byder på naturudflugter langs kysten med venner og familien, fitness og yoga på vandet, supplerende motionstræning til sportsudøveren. Og så kan SUP udøves af ALLE, børn, unge, ældre - hele familien sammen.

Det er sjovt og ikke spor svært, samtidig forbrænder du mange kalorier, hvis du padler til. Mulighederne er mange med SUP og du bestemmer selv hvilken oplevelse du vil ha’ – langsomt gør det meditativt, hurtigt så dyrker du først og fremmest motion. Er du ude efter en rolig naturoplevelse, sætter du tempoet ned og lukker op for sanserne. Trænger du til motion, bøjer du lidt i knæene, aktiverer dine mavemuskler og gør dig klar til at trække igennem med padlen. Forbrændingen kommer op på 500-700 kalorier i timen.
SUP er en fantastisk træningsform for hele kroppen, hvor hele kroppens muskulatur, balance og holdning bliver styrket.

SUP giver frisk luft og masser af gode naturoplevelser.

SUP Fitness


SUP er effektiv træning, der ikke belaster kroppen som eksempelvis løb eller cykling. Det er en fantastisk træningsform for hele kroppen, hvor hele kroppens muskulatur, balance og holdning bliver styrket.

SUP Race.


Stand Up Paddle Racing er en langdistance disciplin, hvor de vigtigste egenskaber er god kondition, teknik og udholdenhed.

Racing events foregår på søer, kanaler, havnebassiner og langs kysten.

SUP Yoga


Stand Up Paddle Yoga, Pilates og udstrækkende øvelser. Ved at udføre aktiviteterne på dit Stand Up Paddle board får du automatisk et yderligere element af balancetræning, og herunder kropsspænding.

SUP Cruise


Stand Up Paddle Cruising er den mest dyrkede Stand Up Paddle disciplin. Aktiviteten er for motionisten eller naturnyderen, som bare vil have et let træningspas.

Bølge SUP.


Stand Up Paddle i brydende bølger. Det gælder om at ride med på bølgerne, og lave radikale manøvre undervejs. I modsætning til traditionel surfing, så er SUP Surfing nemmere at lære, da det er langt nemmere at fange bølgen og holde balancen pga. brugen af en paddel.

Familie SUP.


Stand Up Paddle er for alle – også børn. SUP er en af de lettest tilgængelige idrætsgrene på vandet, hvor ALLE kan være med. Fantastisk friluft aktivitet for hele familien.